Chi Kung lessen

Verbind je met de kern

Chi kung lessen volgen Amsterdam

Tijdens een Chi Kung les doe je oefeningen waarin je de dynamiek van het stilstaan onderzoekt. Tijdens Chi King verbind je je met je kern, omarm je je kwetsbaarheid, word je weerbaarder en ontdek je een nieuw evenwicht dat je in het dagelijks leven ondersteunt.

Het algemene doel van Chi Kung lessen is stress en spanning ontladen, energie opnieuw opladen en meer kracht en veerkracht opbouwen.

Je leert je alledaagse druk of stress – zowel fysiek, mentaal als emotioneel – beter opvangen om meer energie voor jezelf over te houden. Ik help je om nieuwe dynamieken en krachten te ontdekken die verscholen waren.

Tijdens de Chi Kung lessen ligt de focus in eerste instantie op jezelf. In een later stadium werk je ook met je omgeving, bijvoorbeeld met een partner die je druk van buitenaf laat ervaren, zodat je leert hoe je daar beter mee kunt omgaan.

Chi kung les Amsterdam volgen

Stilstaande Chi Kung training

De lessen zijn gebaseerd op stilstaande Chi Kung training, maar we besteden ook aandacht aan strekkingen en bewegingsreeksen.

Mijn passie ligt bij gedetailleerd werken aan houding, beweging en alignement. Ook deel ik graag alles wat ik weet van de geest en het lichaam.

Meestal is er in de les ruimte voor persoonlijke aandacht. In de Chi Kung lessen zijn alle niveaus en leeftijden door elkaar en daarmee probeer ik een inspirerende sfeer te creëren, waarin een ieder zich welkom voelt en van elkaar leert.

Chi Kung kan ondersteunend helpen bij onder andere: burn out, herstel van ziekte, long-covid, overgangsklachten, frozen shoulder, depressie, concentratieproblemen, parkinson of vermoeidheid.

Voel je welkom om een proefles te komen doen!

Chi Kung lestijden in 2024, Amsterdam

De Chi Kung lessen vinden plaats op verschillende locaties in Amsterdam:

  • Maandag: 20:00 – 21:30 uur, 2de oosterparkstraat 33, middelbare school Kiem Montessori in Amsterdam
  • Woensdag: 9:00 – 10:30 uur, sporthal de Pijp Lizzy, Ansinghstraat 88, bokszaal in Amsterdam
  • Donderdag: 8:00 – 9:00 uur, ONLINE (via deze link)
  • Vrijdag: 10:30 – 12:00 uur, Palmstraat 34, dojo in Amsterdam

Geen lessen tijdens school vakanties noord

Kosten en praktische informatie

  • Proef les: € 15
  • Online les: € 10
  • 10 rittenkaart: € 160

Zorg dat je wat hebt gegeten voordat je naar de les komt. Neem een trainingsbroek en t-shirt mee, plus warme sokken of gympjes, zorg voor eigen drinken en neem een handdoekje of matje mee.

“De Chi Kung lessen van Andra helpen mij om mijn lichaam te echt te voelen. En bewuster te bewegen om zo de routines uit de Chi Kung praktijk uit te voeren zoals ze bedoeld zijn. En om vol te houden in één houding te blijven staan zijn de verhalen van Andra een heerlijke stimulans. Ik ga met een glimlach de rest van de dag in.”

Christine Hoebe

“Stilstaande Chi Kung beoefenen vind ik uitdagend en soms best pittig. Maar Andra’s humor en no nonsense stijl maakt het minder zwaar. Ze kan ons goed motiveren om met de oefeningen door te gaan, inspelend op ieders mogelijkheden en beperkingen. Wat ik van haar leer is toepasbaar in mijn dagelijks leven: dat levert me kracht, flexibiliteit en energie op, zowel fysiek als mentaal.”

Marja van Der Kieft

“Chi Kung maakt me vrolijk; eenmaal begonnen met de oefeningen kan ik niet meer somber blijven.

Na de les en na de oefeningen voelt m’n lijf soepeler en voel ik me letterlijk en figuurlijk beter in m’n vel.”

Dik Mook

Youtube online Chi Kung